середа, 1 березня 2017 р.

З чого почати (інструменти)

Інструментів для скрапбукінгу неймовірно багато, залежно від того в якому напрямку ви працюєте. Інструменти мають бути якісними, ріжучі інструменти гострими, бо при різці буде утворюватися ворсистий край.
На мою думку найбільш необхідними є:
 - самовідновлюваний килимок для різання
Вони є різного розміру, але найкраще, на мою думку, підходить килимок формату А3. Килимок для різання допоможе зберегти поверхність без ушкоджень, адже при різці залишаються сліди. При роботі з клеями, бажано, застеляти папір. Коли клей попадає на килимок і застигає його важко відчистити і при намаганні це зробити - стирається розграфлена сітка, а залишивши клей на дошці він буде робити криві ліній при різці.
 - металева лінійка
За допомогою металевої лінійки і канцелярського ножа можна гарні прямі лінії. Пластикова лінійка не підходить тому, що при роботі з нею зрізаються її края і лінії робляться кривими.
 - канцелярський ніж
Цей ніж допоможе рівно різати прямі лінії.
Часто використовують макетний ніж
За його допомогою вирізають дрібні деталі, але початківців можна обійтися і без нього.
- ножиці звичайні 
і манікюрні для вирізання дрібних деталей
 - простий олівець і з гумкою (для зручності)

Для зручності різки прямих ліній використовують тример(різак)

Він корисний, якщо ви виконуєте великі об'єми роботи. Краще всього купувати з лінією не менше 30 см.
 - фігурні ножиці
Їх не варто купувати багато, це даремна витрата, бо їх не так часто використовується, як здається на перший погляд. Достатньо купити одні,з універсальним узором(наприклад - дрібна хвилька)
 - фігурні дироколи Їх теж є багато - різного розміру, різної ціни і різної якості. Дироколами я б не радила захоплюватися,адже вони є вартісними і деякі використовуються лише один раз. Якщо купувати дироколи я б радила купити по одному:
 - бордюрний
  - кутовий 
 - фігурний (наприклад: метелик)

 - акриловий блок, бажано з розграфленою сіткою, для того щоб зробити рівний відбиток
 - штампи, їх є безліч. Продаються наборами і поштучно. Штампи варто купувати в одній тематиці. Вони бувають резинові на основі і без
 акрилові
 Для тих хто планує довготривало займатися скрапбукінгом і робити коробочки варто купити дошку для біговки
, але для тих хто планує робити лише листівки вона не потрібна. Для того щоб зробити лінію згину я використовую металеву лінійку і дотс
Якщо ви виконуєте великі об'єми роботи варто придбати машинку для тиснення
Вона полегшує роботу, але вона є дороговартісною і до неї потрібно докуповувати ножі і папки для тиснення.
 - фен для ембосінгу не є обов'язковим, його використовують, щоб зробити об'ємний відтиск
Крім наведених інструментів є ще багато інших. Тому їх потрібно купувати лише по мірі необхідності. Якщо вам потрібний певний інструмент лише для одної роботи - не варто його купувати, адже це лишні витрати, а інструмент буде лежати без роботи.

Немає коментарів:

Дописати коментар

LOVE

Привіт! На календарі досі зима, а на вулиці сонечко і весняний настрій, що надихає на романтику. Саме цей настрій я передала у своїй листів...